Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Колишню “Арку Дружби народів” у Києві пропонують перетворити на символ ЛГБТ

Голова Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Антон Дробович вважає, що Арку Свободи українського народу (раніше – Арка дружби народів) не обов’язково зносити, якщо її перестануть зчитувати як радянський символ

Про це він сказав в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Дробович розповів про три можливі, на його думку, сценарії розвитку подій довкола Арки свободи українського народу. Один із них – це демонтаж, другий – це залишити Арку, однак потім самі громадяни все одно демонтують її примусово, “як зробили з Леніним”.

“Третій варіант – залишити арку і зробити, як у 2017-му році, з неї веселку як символ ЛГБТ або просто символ веселки над водою”, – зазначив він.

На думку очільника УІНП, веселка по-справжньому переозначить цей об’єкт, створивши навколо нього новий контекст та дискусію.

“Бо тріщина, яка наразі є у виконанні Володимира Кузнєцова і групи, є хорошим і сильним висловлюванням, але вона не стала віральною. Вона не змінила публічний простір так, щоб це зчитувалося, ніхто в приватній розмові не називає її “Аркою тріщини народів”. А веселка працює! Це одразу стало зрозуміло, коли виступив “Правий сектор”, а це значить, що це вже не зчитують як радянський символ”, – пояснив голова УІНП.

Водночас Дробович додав, що Арку можна спробувати переозначити “функціонально”, зробивши, наприклад, “якусь водяну гірку або щось інше”.