Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Керівника філії ПАТ “Київоблгаз” затримали під час отримання 250 тисяч гривень хабаря

Посадовець отримав 250 000 грн неправомірної вигоди за проведення газифікації на земельні ділянки

Про це інформує пресслужба НПУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Викрили корупційну діяльність керівника однієї з філій ПАТ “Київоблгаз” оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі слідчого управління поліції Київської області. За розв’язання питання щодо погодження технічної документації на проведення газифікації на земельних ділянках посадовець вимагав 250 000 гривень неправомірної вигоди. На цих ділянках планували збудувати котеджне містечко.

17 травня правоохоронці затримали фігуранта під час одержання всієї суми коштів. Він затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На підставі зібраних доказів керівникові однієї з філій повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання посадовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 000 гривень застави. Кримінальне провадження розслідується під процесуальним керівництво Київської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.