Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

“ЧАС ДІЯТИ.UA”. У Києві відбувся бізнес-форум для малих підприємців та представників громад

У п’ятницю, 17 травня в Києві відбувся бізнес-форум національної ідентичності “ЧАС ДІЯТИ.UA”. Форум відвідали понад 300 підприємців та представників громад. Мета його: надати майданчик для малого та великого бізнесу для обміну досвідом

Тільки за два роки великої війни в Україні відкрились майже два мільйони нових ФОПів і більше ніж мільйон компаній. При цьому новостворених бізнесів в п’ять разів більше, ніж тих, які закрилися. Але водночас часто підприємці не знають, як залучати кредитні кошти, шукати програми співфінансування тощо. Тому компанія МХП та фонд “МХП-Громаді”  вирішили організувати цей форум.

В першому дні роботи форуму взяли участь і стали спікерами засновник та СЕО компанії MHP Юрій Косюк, виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір, начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, представники громадських організацій, діячі культури та мистецтва.

За словами директорки БФ “МХП-Громаді” Тетяни Волочай, форум – це такий собі майданчик для обміну досвідом різних цільових аудиторій, здебільшого громад. На форму присутні і партнери соціальних ініціатив компанії, і підприємці, які отримували грантову підтримку, і представники громад, і представники держави та великий бізнес.

Тетяна Волочай

“Головна мета цього форуму – це єднання. Об’єднати різних людей з різних галузей в одному місці для обмінного досвіду, для того, щоби напрацювати дієві механізми розвитку громад, щоби надихнутися і отримати якісь інсайти, як розвивати свій бізнес в Україні під час війни, як великий бізнес, зокрема, МХП може допомогти в цьому”, – говорить Тетяна.

І форум, і в цілому діяльність фонду приділяють велику увагу розвитку громад. Чому це так важливо, розповів директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП Павло Мороз:

“Надзвичайно важливим аспектом є завершення війни, повернення наших хлопців живими, неушкодженими, але на їхню адаптацію безпосередньо вплине той факт, що вони побачать, що їхня домівка ціла, їхні діти освічені, медицина розвинена в тій громаді, куди вони повернуться, власне, після війни. І це задача керівників громад. А наша задача в тому числі – сприяти тому, аби після завершення війни наші громади швидко набрали темпів економічного зростання, соціального добробуту, відновилися і стали прикладом”.

Павло Мороз

Одним з таких прикладів є Вікторія Кривещенко – одна з переможиць грантового конкурсу “Роби своє”. Вона разом з чоловіком 15 років розвивала власну справу – перепелину ферму “Чарівний птах” в селі Перемога на Київщині. В березні 2022 року вона опинилась в окупації, а згодом – в неї втрапив російський снаряд. Майже всі пташки загинули, зі 100 тисяч лишилось лише три.

Вікторія Кривещенко

Після деокупації вони з чоловіком удвох взялися за відновлення ферми. Власними силами це робити важко, тому вони подались на грант від “МХП-Громаді”, а згодом стали повноцінними партнерами компанії МХП.

Юрій Косюк

Як заявив засновник та СЕО компанії МХП Юрій Косюк: “Моя головна порада всім підприємцям: зробіть вашу команду вашим персональним пріоритетом.  Будьте поряд з командою і в найважчі часи, і коли ви на підйомі, знайте настрої команди, думки людей, підтримуйте, нагороджуйте кращих, навчайте. Не буває маленьких команд. Якщо з вами працює хоча б одна людина – це вже команда, а отже – велика сила”.