Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Мінекономіки скасувало бронювання працівників Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній

Міністерство економіки України скасувало скандальний наказ про бронювання працівників для низки технологічних компаній, зокрема, Glovo, Favbet та Visa

Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу”, – заявила вона. 

При цьому міністр розповіла, як виглядає процес бронювання.

“Поясню на прикладі цієї ситуації: зазначені компанії звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Відомство визнало їх критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами Дія.Сіті”, – зазначила вона. 

За словами Свириденко, після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб для перевірки.

“На основі рішення Генштабу, списки опрацьовуються Міністерством економіки. У випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників”, – додала міністр.