Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

11 тисяч доларів за меддокументи: у Харкові викрили чергового переправника ухилянтів за кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Житель Харкова розробив план незаконного збагачення. Чоловік підшукував військовозобов’язаних осіб, які мали бажання виїхати за кордон, і пропонував їм свої “послуги”

Про це повідомляє Хронікерс із посиланням на Держприкордонслужбу.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Чоловік зазначав, що може вплинути на працівників однієї з харківських міських клінічних багатопрофільних лікарень, та інструктував “клієнтів” як потрібно себе поводити під час перетину держкордону. Ділок обіцяв посприяти у видачі документів, які дають право безперешкодно перетинати державний кордон України.

Так, в середині березня цього року горе-підприємець повідомив одному з “клієнтів”, що може допомогти йому виїхати з України у якості особи, що супроводжує свою матір для проходження лікування. Така “послуга” коштувала 11 тисяч доларів.

Ділок пообіцяв оформити відповідну документацію, у тому числі запрошення з медичного закладу із-за кордону на ім’я матері “клієнта”, та наголосив, що жодні обстеження проходити не потрібно і провів ретельний інструктаж, як необхідно себе поводити під час перетину ним державного кордону.

Ввечері 9 травня під час отримання всієї суми хабаря 44-річного зловмисника затримали. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, а також “клієнтів” ділка.