Хронікерс

Гарячі українські новини

Харчі для ЗСУ: “Державний оператор тилу” цього тижня оголосить закупівлі на друге півріччя 2024 року

Нові правила закупівлі необхідного для потреб армії починають приносити плоди

Генеральний директор ДП «Державний оператор тилу» Арсен Жумаділов повідомив, що вже цього тижня будуть оголошені закупівлі харчування на друге півріччя 2024 року, передає Хронікерс з посиланням на “Українську правду”.

“Ми провели ринкові консультації, зібрали зворотний зв’язок та верифікували ті підходи, які планується запровадити на наступний закупівельний період”, – сказав він.

За його словами, під час закупівель в компанії зменшили відсоток, на який може знижуватись ціна на позиції з каталогу продуктів харчування, що за умов обмеження кількості лотів заохочуватиме постачальників конкурувати не стільки ціною, скільки дисципліною в постачанні.

По-друге, постачання харчів планується розбити на три категорії, 15 лотів в сумі. Лоти будуть згруповані в три процедури: великі обсяги, середні та малі. Будуть встановлені обмеження щодо кількості лотів “в одні руки” у межах кожної з процедур. 

Крім того, прибираються з каталогу позиції, які ніколи не замовляються, або замовляються вкрай рідко. Натомість додаються нові позиції, такі як спеції, що напряму вплине на смакові якості раціону. 

Перед розміщенням замовлень на того чи іншого постачальника ДОТ матиме право проводити аудит постачальника на предмет його готовності такі замовлення виконати. 

Станом на сьогодні постачання харчування для потреб оборони виконують 11 компаній.