Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

США звинуватили Росію в застосуванні забороненої хімзброї в Україні

Сполучені Штати звинуватили росію у використанні забороненої хімічної речовини хлорпікрин проти українських військ

Про це йдеться у повідомленні Держдепартаменту США про запровадження нових санкцій щодо РФ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Використання таких хімікатів не є поодиноким випадком і, ймовірно, зумовлене прагненням російських сил витіснити українські війська з укріплених позицій і домогтися тактичних успіхів на полі бою”, – йдеться в заяві Держдепартаменту.

Йдеться про речовину хлорпікрин, яку внесено до списку заборонених задушливих речовин гаазькою Організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Раніше цей газ застосовували німецькі війська під час Першої світової війни, що стало одним із перших випадків використання хімічної зброї. Хлорпікринові боєприпаси в Росії офіційно вважаються знищеними.

Також зазначається, що застосування таких хімічних речовин “не є поодиноким випадком і, ймовірно, обумовлено прагненням військ рф витіснити ЗСУ з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою”.

У зв’язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони рф, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. Під санкції також потрапили чотири компанії, причетні до програми хімічної зброї рф.