Хронікерс

Гарячі українські новини

У Вінниці встановили рекорд з колективного створення картини: її продадуть, щоб підтримати ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

У Вінниці в рамках проєкту “Місця сили України – Вінниччина” встановили національний мистецький рекорд в категорії “Вперше, мистецтво”

Про це повідомляє Хронікерс із посиланням на “Новини Вінниці”.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Долучилися до малювання відомі у місті люди та громадські діячі, а довершили роботу митці проєкту “Кращий художник/The best artist” – 2024.

Невдовзі картина “Синергія добра і позитиву” поїде на всесвітньовідомий аукціон Christie’s до Лондона. Всі вилучені кошти підуть на допомогу ЗСУ. 

Перші мазки по полотну зробив хлопчик, на ім’я Серафім. Він син учасниці проєктухудожниці з Одеси Злати Шишман. Дитина пленеру, так називають хлопчика, адже батьки познайомились саме на такому заході. Малюк народився вже під час повномасштабного вторгнення. 

Долучився до створення Рекорду України та написання твору і військовослужбовець з Вінниці – капітан Єгор Болховітін, учасник бойових дій російсько-української війни, який з перших днів повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ.

Крім того, до створення полотна долучились організатори проєкту, активісти, благодійники, та представники бізнесу.

Проєкт відбувся за сприяння начальника Вінницької овації Сергія Борзова

Ініціатор проєкту “Кращий художник/The best artist” 2024 “Місця сили України (Вінниччина)”: народний художник України, Володимир Козюк та засновник Благодійного Фонду Український Альянс Микола Філонов.

Головні організатори: Олександр Добровський, Сергій Кудлаєнко, Микола Філонов.

Генеральні партнери: Фонд “МХП-Громаді”, ГО Ми – Вінничани, громадська організація «Кращий художник, громадська організація “У серці з Україною», Благодійний Фонд Миколи Філонова “Український Альянс”.

Більше про перфоменс у відеосюжеті: