Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Художники з різних куточків України зібралися для участі у пленері “Кращий художник”

На Вінниччині стартував восьмий пленер “Кращий художник/The best artist” 2024 “Місця сили України – Вінниччина”

Художники з різних міст України протягом пленеру виїжджають у наймальовничіші місця Вінницької області, де вони пишуть свої твори. Перший виїзд в межах пленеру відбувся 22 квітня, передає Хронікерс із посиланням на Press Point.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Як пише видання, працювали митці у трьох наймальовничіших локаціях.

Перша локація пленеру, шедевр видатного київського архітектора Владислава Городецького усипальниця-каплиця Потоцьких-Свейковських.

Друга, козацька дерев’яна церква Різдва Богородиці 17 століття, вона була збудована на місці де стояв замок Юрася Хмельницького. Фундаменти та огорожу церкви мурували із каменю з розібраного палацу молдавського воєводи – Турецького намісника

Третя, берег Південного Бугу, він тут затиснутий з обох боків скелями й утворює каскад порогів.

За словами організаторів, в першу чергу пленер – це ще один внесок митців та меценатів в допомогу Збройним Силам України, адже частина творів буде продана на аукціонах кошти з яких буде направлено на благодійні внески для ЗСУ.

Організатори зазначають, що проєкт провадиться, щоб у цей нелегкий час підтримати митців з регіонів які зараз під постійними ударами ворога.

Проєкт проводиться за сприяння начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова. Організатори та партнери проєкту: Олександр Домбровський, Володимир Козюк, Микола Філонов, Сергій Кудлаєнко, Олексій Жадейко та Юрій Котик.

Партнери – Благодійний Фонд “МХП-Громаді”, громадське об’єднання “Ми-Вінничани”, громадська організація “Кращий художник, громадська організація “У серці з Україною”.