Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

СБУ оголосила підозри двом росіянам, що від’єднали ЗАЕС від української енергосистеми

Служба безпеки України повідомила про підозру двом громадянам РФ у порушенні законів та звичаїв війни та підбурюванні до вчинення держзради

Про це інформує пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

За даними слідства, підозрювані організували від’єднання Запорізької атомної електростанції від єдиної енергосистеми України.

Двоє підозрюваних — Атакіщев Едуард та Горбунов Андрій — громадяни РФ, які раніше працювали на Ростовській атомній електростанції. Після захоплення території ЗАЕС окупаційна влада у жовтні 2022 року призначила їх на посаду заступника директора станції та його підлеглого.

“Підозрювані займалися інтегруванням енергооб’єкта до структури “Росатома” та приєднанням технологічних потужностей станції до енергетичної системи РФ”, – пояснили в СБУ.

Окрім цього, за даними слідства, підозрювані підбурювали працівників ЗАЕС укладати трудові договори з окупаційною владою, а у разі відмови — погрожували переслідуванням силовими структурами РФ.

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) та ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (Підбурювання до вчинення державної зради в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.