Хронікерс

Гарячі українські новини

У Повітряних силах розповіли про нагальні потреби України для захисту неба

Українські Повітряні сили мають потреби в ракетах для ППО

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що ЗСУ потрібні ракети різних типів для захисту неба. Про це він заявив в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Хронікерс.

“Якщо ми говоримо про підтримку, то нам передусім потрібні установки та ракети до них, оскільки ракети є витратним матеріалом, і, як ми бачимо, протягом останнього місяця ворог досить активно намагався проводити комбіновані атаки, використовуючи різні типи озброєння – це і крилаті, керовані ракети, гіперзвукові, в тому числі із застосуванням великої кількості “Шахедів”. Звичайно, що кожна ракета із типів ППО – будь-то Gepard, NASAMS або Patriot – має виконувати певну свою функцію”, – сказав він.

Також Євлаш додав, що є потреба в ракетах для ПЗРК та авіації.

“Крім того, звісно, що нам потрібні і ракети до ПЗРК різних типів, оскільки їх використовують як на фронті у боротьбі з авіацією противника та безпілотниками, так і під час відбиття повітряних атак мобільним вогневими групами. Тому переважно це, звичайно, якщо ми говоримо про установки – це Patriot і ракети до них. Ну і звісно, що нам треба ракети і до нашої авіації – це крилаті ракети, Storm Shadow, SCALP, можливо Taurus, якщо нам передадуть. Ну і різні авіаційні ракети”, – додав він.