Хронікерс

Гарячі українські новини

У ПАРЄ визнали Путіна нелегітимним, а російські НПЗ назвали законними ціллями для ЗСУ

Парламентська асамблея Ради Європи офіційно не визнає легітимність російського президента Володимира Путіна, а також закликає країни Ради Європи та ЄС посилити санкції проти РФ

Про це повідомила народна депутатка Лариса Білозір, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За результатами засідання 17 квітня, ПАРЄ прийняла резолюцію про необхідність протистояти тоталітарному режиму Путіна та його війні проти демократії.

У резолюції зазначено, що:

  • Путін є нелегітимним президентом РФ; 
  • “так звані вибори” в Росії не були ні чесними, ні справедливими;
  • Україна має повне право знищувати російські нафтопереробні заводи – вони є легітимними цілями для ЗСУ;
  • необхідно посилити режим санкцій як проти Росії, так і проти режиму білоруський диктатор Олександра Лукашенка; 
  • російська православна церква не має нічого спільного зі свободою віросповідання. Вона з Патріархом Кирилом є продовженням неоімперської ідеології «руського миру». 

Білозір зазначила, що ПАРЄ визнала, що режим Володимира Путіна сповідує неоімперську ідеологію «руського миру», яку Кремль перетворив на інструмент розпалювання війни. 

“Ця ідеологія використовується для знищення залишків демократії, мілітаризації російського суспільства та виправдання зовнішньої агресії з метою розширення кордонів російської федерації на всі території, що колись перебували під російським пануванням, зокрема з Україною! РПЦ, зокрема патріарх кирило, відстоює ідеологію “русского мира”, оголошуючи війну проти України та “сатанинського” Заходу “священною війною всіх росіян””, – йдеться у повідомленні Білозір.

ПАРЄ визнає, що таке зловживання релігією, спрямоване на підбурювання до агресії, є злочином, і закликає держави-членів ставитися до РПЦ як до тих, хто причетні до воєнних злочинів та злочинів проти людяності, здійснених від імені РФ.

Усі ці рішення Парламентської асамблеї є чітким сигналом про те, що світова спільнота не визнає путінський режим і не буде миритися з його агресією проти України. 

“Україна не самотня у своїй боротьбі, і вона має підтримку та солідарність з боку демократичних країн світу”, – зазначається у повідомленні.