Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

На Сумщині судитимуть заступника командира військової частини через безпідставні виплати премій

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно заступника командира однієї з військових частин з Сумської області. Обвинувальний акт направлений до суду

Про це повідомляє Держбюро розслідувань, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Через бездіяльність заступника командира військовослужбовці, яких притягували до дисциплінарної відповідальності, продовжували отримувати надбавки та премії. 

За своїми посадовими обов’язками офіцер мав проводити звірки з Військовою службою правопорядку та подавати командиру списки військовослужбовців, які вчинили адміністративні правопорушення й мають бути позбавлені премій та додаткових винагород. Натомість він впродовж 6 місяців не помічав 13 порушників, які продовжували незаконно отримувати доплати. Через такі дії загальна сума збитків завданих державі склала майже 860 тисяч гривень.

“У межах досудового розслідування вже відшкодовано майже 300 тис. гривень незаконно виплачених коштів”, – зазначили в ДБР.

Заступника командира частини судитимуть за ч. 4 ст. 425 КК України (недбале ставлення до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану). Йому загрожує до 8 років вʼязниці.