Хронікерс

Гарячі українські новини

В ніч на 14 квітня Іран запустив по Ізраїлю 170 БпЛА, 30 крилатих та 120 балістичних ракет

Іран завершив 5-годинну атаку на Ізраїль. Внаслідок удару Ірану по Ізраїлю поранень зазнала 31 людина

Про це інформує Хронікерс із посиланням на іноземні ЗМІ.

Іран вночі на 14 квітня запустив по Ізраїлю 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і 120 балістичних. ЦАХАЛ заявляє про збиття 99% цілей і вже зараз відкриває повітряний простір.

Речник армії Даніель Хагарі заявив, що жоден із дронів не увійшов у повітряний простір Ізраїлю і вони були збиті над Іраком та Йорданією винищувачами союзників. Крилаті ракети також були збиті за межами країни, а от балістичні ракети вже перехоплювали в небі над Ізраїлем. Деякі з них влучили в авіабазу Неватім на півдні країни, проте руйнування там незначні.

Медики “Червоного щита Давида” повідомляють, що за допомогою після атаки звернулась 31 людина. На півдні країни поранені двоє дітей, а в центральному регіоні Шарон через обстріли сталася пожежа в медичному закладі.

Президент США Байден провів телефонну розмову з прем’єром Ізраїлю Нетаньягу і оголосив про термінове скликання лідерів країн G7. Як пише CNN, Джо Байден попередив прем’єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, що Вашингтон не братиме участі в наступальних операціях проти Ірану.

Тегеран заявив, що не прагне ескалації в регіоні, але у разі військової відповіді Ізраїлю обіцяє ще більш потужну атаку.

Щодо кількості ракет та дронів дані різняться. ABC News вважають, що було запущено 400-500 повітряних цілей. Натомість NYT пише про 185 “шахедів” та 146 ракет різного типу.

А Генсек ООН Антоніу Гутерреш засудив напад Ірану на Ізраїль і закликав до негайного припинення бойових дій, висловивши глибоку тривогу щодо можливості руйнівної ескалації у всьому регіоні.