Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У “Центренерго” розповіли про плани на відновлення та вірогідність повторної руйнації Трипільської ТЕС

Трипільська ТЕС, зруйнована внаслідок російської атаки балістичними ракетами 11 квітня, підлягає відновленню

Трипільську ТЕС, яку вчора зруйнували росіяни, можна відновити. Про це заявив голова наглядової ради “Центренерго” Андрій Гота, передає Хронікерс із посиланням на “Голос Америки”.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За його словами, частину балістичних надзвукових ракет, що летіти в напрямку ТЕС під час атаки 11 квітня, вдалося збити. Але частина все ж досягла цілі. Гота вважає, що зруйнована ТЕС все ж підлягає відновленню, й енергетики вже мають пропозиції із надання обладнання від європейських країн.

“Будь-що підлягає відновленню, минулого літа мали схожу картину, коли ці блоки були не відремонтовані і на деяких станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все. У нас дуже добрий колектив, дуже вмотивований колектив для відновлення”, – сказав він.

Проте, на думку Готи, через постійну небезпеку російських атак ремонт без надання Україні систем ППО – “марна справа”.

“Звичайно, без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо, тому ми вже маємо певні обіцянки надати нам трансформатори, турбіни, інше обладнання з європейських країн. Але знову-таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони – це, м’яко кажучи, марна справа буде”, — сказав посадовець.