Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Лондон розглядає можливість відправки Україні прототипа лазерної зброї

В Міноборони заявили, що Україна може отримати від Британії лазерну зброю

Про це пише The Daily Telegraph, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Глава Міноборони Грант Шеппс перевірив лабораторію лазерного озброєння DragonFire. Він зазначив, що розгортання цієї зброї є “найбільшою тратою грошей на оборону”.

“Що я хочу зробити, так це прискорити процес, який зазвичай є дуже тривалим, можливо до 10 років, до набагато коротших часових рамок і розгорнути його, потенційно на кораблях і потенційно на суші”, — сказав Шеппс.

За словами Шеппса, Британія хоче встановити DragonFire на озброєння до 2027 року. Але, як зазначив міністр, Британія також працює над тим, щоб побачити, чи зможе вона надіслати прототипи в Україну раніше, навіть якщо вони не будуть на 100% вдосконалені.

DragonFire — це фактично лазерний промінь, який здатний збивати безпілотники та ракети. Зброя невидима і безшумна, оскільки довжина хвилі світла становить близько одного мікрона, яке людське око не може помітити.

У Міноборони Британії зазначають, що система достатньо потужна, щоб збивати снаряди, що рухаються швидше, ніж, наприклад, балістичні ракети. Головною особливістю лазерної зброї є її низька вартість. Заявлено, що постріл коштує 10 фунтів.