Хронікерс

Гарячі українські новини

Командувач ОК “Південь” Ковальчук оголосив, що йде з посади

Ковальчук зосередиться на підготовці новобранців для ЗСУ

У п’ятницю, 12 квітня, командувач ОК “Південь” генерал-майор Андрій Ковальчук оголосив, що залишає свою посаду. Про це Ковальчук сказав у звернені до підлеглих, передає Хронікерс.

“Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил. Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам”, – зазначив він.

При цьому Ковальчук зазначив, що залишається в армії.

“Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, – з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив”, – заявив Ковальчук.