Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Швейцарія виділила понад 5 млрд євро на відновлення України

Швейцарія виділить для України близько 5 млрд швейцарських франків (трохи більше 5 млрд євро) на відновлення країни. Фінансування планують спрямувати до 2036 року

Про це йдеться на сайті уряду Швейцарії, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Відповідне рішення було схвалено федеральною радою країни 10 квітня. Згідно з ним, до 2036 року Україна має отримати близько 5 млрд швейцарських франків, 1,5 млрд з яких Швейцарія вже виділила на 2028 рік.

Таким чином, Швейцарія посилає “потужний сигнал солідарності” з постраждалими і робить свій внесок у забезпечення стабільності в усій Європі. Зокрема, ці гроші допоможуть запобігти міграційним потокам.

За оцінкою Світового банку, на відновлення України необхідно 486 млрд доларів. Ця оцінка ґрунтується на аналізі збитків і потреб, проведеному за спільного фінансування Швейцарії.

“Швейцарія та Україна спільно започаткували процес політичного відновлення в широкому масштабі на конференції з відновлення України в Лугано в липні 2022 року. 59 делегацій держав і міжнародних організацій, які були присутні на ній, погодили принципи”, – додали у швейцарському уряді.