Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Рада підтримала посилення покарання за ухилення від мобілізації, а також законопроєкт про мобілізацію засуджених

Верховна Рада 10 квітня проголосувала у першому читанні за законопроєкт №10379 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення по мобілізації

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Парламент проголосував за основу (перше читання) №10379 законопроект про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення по мобілізації”, – йдеться у повідомленні.

Железняк зазначив, що “за” законопроєкт проголосували 254 депутати.

Нардеп наголосив, що оскільки питання пройшло тільки в першому читанні, то по факту схвалена зараз урядова версія з усіма нормами.

“Вона має багато проблем. І жорстких норм. Тому всі обіцяні зміни мають тоді зайти правками до другого читання на Комітеті”, – пояснив Железняк.

Крім того, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11079-1 про мобілізацію засуджених. 

Про це повідомив народний депутат, співавтор цього законопроєкту Олексій Гончаренко.

Документ пропонує надавати можливість залучатися до військової служби тим, кому присудили обмеження або позбавлення волі за нетяжкими статтями.

Законопроєкт ухвалили за основу з доопрацюванням, “за” проголосував 281 народний депутат. Попереду друге читання.

Гончаренко наголосив, що засуджені за тяжкі злочини призиватися не будуть. “Важливо!!! Засуджені за тяжкі умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, за злочини проти основ національної безпеки – не будуть мобілізовані!”, – додав нардеп.