Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Керівника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка відсторонили від роботи і відправили на передову

Відсторонений Ілля Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі безпосередньо на фронті

Голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-інфо”. Про це повідомили у пресслужбі СБУ у відповідь на запит інформагентства “Інтерфакс-Україна”, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-інфо”, голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов’язків”, – повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО “А”.

“Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань”, – повідомили в СБУ.

Також у пресслужбі додали, що Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ та журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії.

Розслідування “Слідство.інфо”

Днями журналісти-розслідувачі “Слідство.інфо” оприлюднили матеріал про елітну нерухомість сім’ї Іллі Вітюка щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю. Йдеться про квартири, які нібито належать дружині та матері представника СБУ. Майно придбали вже під час вторгнення. Однак джерела походження коштів для купівлі цієї нерухомості сумнівні.

Автору цього матеріалу співробітники ТЦК намагалися вручити повістку. Джерела журналістів допомогли з’ясувати, що представниками ТЦК міг керувати Олексій Володимирович Біленко – людина, близька до Іллі Вітюка та працює в департаменті кібербезпеки СБУ. Таким чином, у “Слідство.Інфо” вважають, що в такий спосіб спецслужбовці хотіли помститися розслідувачу.

У зв’язку з інцидентом Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження.