Хронікерс

Гарячі українські новини

Зеленський повідомив, чому не запрошує іноземні війська в Україну

Присутність військ союзників в Україні президент розглядає на рівні тренувальних місій

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не готовий запросити іноземні війська в Україну. Про це Зеленський сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Хронікерс.

“Я не можу сьогодні публічно сказати: так, давайте, армії світу, приїжджайте в Україну і боріться. Тому що росія підніме цей хайп у світі, вони почнуть піднімати суспільства інших держав, що не можна відправляти своїх дітей на війну, що це не їхня війна, почнуть розколювати єдність між країнами Європи і країнами НАТО. Для нас це ризиковано, тому що якщо я виступлю з такою ініціативою, то я вам скажу, що росія зробить усе, щоб зупинити військову допомогу інших держав”, – сказав Зеленський.

За його словами, він підтримує “прикордонну” ініціативу президента Франції Емануеля Макрона.

“Він запропонував ініціативу бути на кордоні. Ну, як ми можемо відмовлятися? Якщо вони це пропонують і будуть приїжджати, ми будемо тільки підтримувати. Кілька пропозицій Макрона я підтримав публічно і в розмові з ним. Тренувати наших хлопців у нас. Я вважаю, що це набагато швидше, ніж відправляти наших хлопців, бригади”, – заявив президент.