Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

На Чернігівщині судитимуть чоловіка, який ошукав матір загиблого військового на 1,5 млн грн

До суду скерований обвинувальний акт стосовно жителя Чернігівщині за фактом шахрайства

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Чоловік вигадав шахрайську схему заволодіння грошовими коштами громадян під виглядом термінових зборів на потреби нібито військового, який служить в ЗСУ. 

Користуючись соцмережами, він видавав себе за військовослужбовця. Під різними вигаданими приводами – необхідність придбання спорядження, ліків, авто він систематично звертався до мешканки Київської області з проханням про фінансову допомогу. Вона нещодавно отримала грошову допомогу у зв’язку із загибеллю сина-захисника України.

Будучи введеною в оману, жінка протягом березня-серпня 2023 року перерахувала на карткові рахунки обвинуваченого майже 1,5 млн грн.  

Від інших користувачів соцмереж шахрай отримав майже 70 тис. грн.

Крім того, чоловік створив додаткову фіктивну сторінку в мережі Facebook. З неї від імені вигаданої дівчини він додавав у друзі військовослужбовців, листувався з ними та пропонував перерахувати на його банківський рахунок гроші начебто на вкрай необхідне лікування тяжкохворого сина. Правоохоронці встановили 11 потерпілих, які переказали на банківську картку чоловіка від 500 до 6 тис. грн.    

Наразі зловмисник утримується під вартою.