Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Україна отримала від Японії майже 120 млн доларів гранту

До держбюджету України надійшов грант у 118 млн доларів від уряду Японії 

Кошти надані в рамках проектів Світового банку “Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя” (HEAL Ukraine) та “Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей” (HOPE). Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Зазначається, що це фінансування допоможе уряду розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України.

Залучене грантове фінансування від уряду Японії складається з: 

– 70 млн доларів в рамках проекту Світового банку HEAL Ukraine спрямованих на підтримку державного бюджету, як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.

– 48,2 млн доларів в рамках проекту Світового банку “Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей” (HOPE). Кошти за проектом спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів.