Хронікерс

Гарячі українські новини

У місті Українка на Київщині відкрили укриття подвійного призначення (ФОТО)

На Київщині з’явився захисний об’єкт на майже 800 людей

Очільник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що місті Українка на Київщині побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначення. Воно облаштоване на території Академічного ліцею № 2. Вже після канікул школярі можуть повернутися до повноцінного очного навчання. Про це Кравчнко повідомив у фейсбуку, передає Хронікерс.

Загальна площа укриття – 667 кв.м і воно розраховане на 782 особи. Це другий об’єкт такої складності будівництва в Українці.

Сховище будували 8 місяців. Роботи профінансували за кошти міського бюджету.

Укриття – окрема будівля підвального типу. Має подвійне призначення. Під час освітнього процесу буде використовуватися як споруда цивільного захисту для учнів та працівників закладу освіти. У позашкільний час у разі небезпеки укриттям можуть користуватися і інші мешканці. У мирний час цей об’єкт стане спортивним комплексом.

Сховище повністю облаштоване з урахуванням принципів безбар’єрності та доступності для маломобільних груп населення. На даху укриття облаштований багатофункціональний спортивний майданчик з переносними спортивними елементами для занять волейболом та баскетболом. Крім того, об’єкт обладнано потужною системою вентиляції, він має індивідуальний тепловий пункт та резервне живлення. Всі скляні елементи надійно захищені бронебійною плівкою.