Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

В Києві посилять заходи безпеки через загрозу нових ударів та ймовірність проникнення ДРГ

На невідкладному засіданні Ради Оборони міста вирішено ряд питань щодо посилення заходів безпеки у столиці

Про це повідомили у пресслужбі КМВА, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Зокрема, як заявив начальник КМВА Сергій Попко, приводом для скликання засідання Ради оборони Києва стали останні заяви керівників РФ щодо намірів посилити ракетні обстріли України і Києва зокрема.

“Це підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту”, – зазначив Сергій Попко. Крім того, не відкидають ймовірність спроб проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп до Києва, залучення агентів спецслужб та інших елементів для дестабілізації ситуації.

У цьому зв’язку Рада оборони Києва вирішила:

  • невідкладно опрацювати питання щодо проведення в Києві заходів, які передбачають залучення чисельної кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи щодо життєдіяльності столиці, зокрема, питання роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів;
  • усім силовим та військовим структурам Києва відповідно до своїх повноважень посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки і порядку в столиці;
  • усім відповідальним структурам та балансоутримувачам споруд цивільного захисту забезпечити постійний доступ населення до укриттів та готовність “пунктів незламності” до використання.

У КМВА також пообіцяли моніторити соцмережі щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації спрямованої на дестабілізацію ситуації в столиці.

Попко запевнив, що влада вживає превентивних заходів, аби Київ та його мешканці були надійно захищені. Водночас містяни мають дотримуватись правил безпеки і не ігнорувати повітряні тривоги.