Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Вінниці судитимуть шахраїв, які хотіли “продати” за 50 тисяч доларів посаду ректора університету

Завершено досудове розслідування щодо двох чоловіків, які використовуючи фейкові посвідчення посадовців парламенту. Вони намагалися “заробити” під час виборів ректора в одному з університетів Вінниччини

Обвинувальний акт направлений до суду. Про це повідомляє Держбюро розслідувань, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Один з ділків представлявся головою антикорупційного комітету при ВРУ, інший – керівником відокремленого підрозділу антикорупційного комітету при Верховній Раді у Вінницькій області. Вони запропонували “допомогу” одній із кандидаток на посаду ректора. За 50 тисяч доларів аферисти обіцяли “залучити власні зв’язки в органах влади”, посприяти її обранню, аби “клієнтка” не мала жодних перешкод.

Також чоловіки натякнули, що така пропозиція може надійти й іншим бажаючим обійняти керівну посаду. Жінка на словах проявила зацікавленість, проте відразу звернулася до правоохоронців.

Фігурантів затримали “на гарячому” під час отримання авансу в 20 тисяч доларів. Вони не мають жодного відношення до роботи в антикорупційних органах чи парламенті.

Обидва фігуранти обвинувачуються у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України). Їм загрожує до 8 років вʼязниці з конфіскацією майна.