Хронікерс

Гарячі українські новини

Правоохоронці затримали жителя Одещини, який за гроші підробляв документи для уникнення від мобілізації

На Одещині правоохоронці викрили зловмисника, який виготовляв фальшиві документи військовозобов’язаним

Про це інформує пресслужба ДПСУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Прикордонники спільно з правоохоронцями викрили чоловіка, який допомагав військовозобов’язаним уникнути мобілізації й незаконно виїхати за кордон. Організатором злочинної схеми виявився житель Одещини, який пропонував призовникам підроблені тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії щодо непридатності до військової служби.

Така послуга вартувала 4500 доларів США. За домовленістю спочатку чоловік отримував завдаток в сумі 1000 доларів, а вже при передачі обіцяних документів одержував другу частину коштів.

Правоохоронці затримали ділка на гарячому, під час передачі другого “траншу” за обіцяні документи. Окрім того, правоохоронці встановили, що зловмисник пропонував потенційним призовникам не лише підроблені військові-облікові документи, а ще й підроблені паспортні документи інших держав.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинну схему викрито. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 ККУ та оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.