Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Держоператор тилу вже зекономив 4,6 млрд гривень, – Жумаділов

За майже чотири місяці роботи Державному оператору тилу вдалося зекономити 4,6 мільярда гривень

Про це повідомив гендиректор ДОТ Арсен Жумаділов в інтерв’ю “Бабель”, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Важливо, це не просто в грошах – це в порівнянні з цінами, які були до нас. В грошах ми зекономили 4,6 мільярда гривень. У грошах – це означає, що до нас перед закупівлею доводять орієнтовні ціни з урахуванням інфляції тощо. І ці орієнтовні ціни були вищими за ціни, за якими купував ще підрозділ Міноборони*”, – зазначив Жумаділов.

Він зауважив, що наразі постачальники харчування для ЗСУ – це компанії-виробники досить великої лінійки продукції.

“Продукцію, яку вони не виробляють, вони закуповуватимуть у інших виробників. Була реальна конкурентна боротьба між різними пропозиціями, ми обрали найбільш економічно вигідні. Ці компанії довгі роки були субпідрядниками у старих постачальників. Раніше вони розуміли, що з Міноборони треба мати якийсь спеціальний контакт для того, щоб вийти на цю першу лінію. Зараз вони зрозуміли, що настав їхній час нарешті прибрати ось цю зайву ланку і самим запропонувати свої послуги. З них тут ніхто не вимагатиме і не чекатиме неправомірної вигоди. Вони дали чесні ціни. Наші контракти, звісно, постачальники виконуватимуть для отримання прибутку, але надприбутків вже не буде. Бо те, як ми виписали договори в плані контролю цін, унеможливлює націнки в 50-100%”, – розповів Жумаділов.

Держоператор тилу опублікував перелік постачальників: це “Черкаський мʼясокомбінат”, “Буський консервний завод”, “Твій Хліб”, “Фуд Гранд” і “Юг Прод Торг”.

* Державний оператор тилу з грудня 2023 року займається тиловими закупівлями для ЗСУ – це продукти харчування, одяг, пально-мастильні матеріали та медичне майно. Раніше цим займався один з підрозділів Міністерства оборони, який регулярно потрапляв у корупційні скандали.