Хронікерс

Гарячі українські новини

На Миколаївщині затримали російського шпигуна

Колишній працівник оборонного заводу слідкував за Збройними силами України за допомогою дронів

Правоохоронці затримали ще одного інформатора воєнної розвідки РФ, який шукав бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ в Миколаївській області, передає Хронікерс із посиланням на пресцентр СБУ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Затриманий – колишній працівник місцевого оборонного заводу. У поле зору окупантів він потрапив через публікацію в російських телеграм-каналах коментарів на підтримку російської агресії.

Чоловік шукав місця базування української протиповітряної оборони. Для цього — запускав дрони з камерами відеофіксації.

Отриману інформацію він передавав зв’язковому з російської спецслужби — колишньому співробітнику розформованого спецпідрозділу міліції “Беркут”, який наразі перебуває у Криму та співпрацює з окупантами.

У СБУ вважають, що ці дані росіяни планували використати для підготовки диверсій та ракетних ударів по регіону, зокрема по комплексах ППО. Під час обшуку правоохоронці знайшли у чоловіка дрони-розвідники та речовини, які використовують для кустарного виробництва вибухівки.

“За наявними даними, він міг готувати підрив на об’єктах Сил оборони, які потрапляли на камери його безпілотників”, — зазначають у Службі безпеки.