Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Кабмін хоче підняти акциз на цигарки та іншу тютюнову продукцію

Кабінет міністрів планує підтримати законопроєкт щодо підвищення акцизного податку на тютюнові вироби. Про це повідомив заступник голови податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

Перш за все, законопроєктом пропонується внести зміни до Податкового кодексу і встановити ставку акцизу в євро, а не в гривнях. Це є вимогою МВФ в межах кредитної програми. Також акциз планується підняти до мінімального нормативного значення, що діє в Євросоюзі.

Так, відповідно до директив Євросоюзу, загальний акцизний податок на тютюн має становити не менше 60% від середньозваженої роздрібної ціни пачки цигарок та не менше 90 євро за 1000 сигарет. Для порівняння, наразі в Україні цей податок становить близько 60 євро за 1000 сигарет.

У разі ухвалення закону парламентом нові акцизні ставки почнуть діяти з липня цього року, а акцизна ставка складатиме 47 євро на тисячу сигарет. А з 2028 року — 90 євро за тисячу сигарет.