Хронікерс

Гарячі українські новини

Росія виробляє на місяць втричі більше снарядів, ніж США і Європа,  – CNN

Оборонна промисловість Заходу працює менш потужно, ніж російська

Росія виробляє втричі більше снарядів, ніж країни, які є союзниками України, і це надає окупантам значну перевагу. Про це повідомляє CNN з посиланням на дані розвідки, передає Хронікерс.

Росія виробляє близько 250 000 артилерійських боєприпасів на місяць, або близько 3 мільйонів на рік, згідно з оцінками розвідки НАТО щодо російського оборонного виробництва, якими поділилися з CNN. Разом США та Європа мають потужність виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів щорічно для відправки до Києва.

Збройні сили США поставили перед собою мету виробляти 100 000 артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року — менше половини російського місячного виробництва — і навіть ця цифра зараз недосяжна, оскільки фінансування України в розмірі 60 мільярдів доларів застрягло в Конгресі.

“Те, у чому ми зараз перебуваємо, – це виробнича війна, – сказав CNN високопоставлений чиновник НАТО. – Результат в Україні залежить від того, наскільки кожна сторона готова вести цю війну”.

Офіційні особи кажуть, що наразі росія застосовує близько 10 000 снарядів на день, у порівнянні з лише 2 000 на день з українського боку. Співвідношення гірше в деяких місцях уздовж фронту.