Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Гетманцев пояснив необхідність запровадження військового збору для ФОПів

Нардепи і Кабмін обговорюють питання засобів збільшення надходжень до бюджету

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що зараз нардепи разом із Кабміном працюють над двома системними питанням стосовно бюджету. Про це Гетманцев розповів в інтерв’ю Укрінформу, передає Хронікерс.

“Перше – обсяг коштів, яких бракує. Скажімо, є пропозиції від Міністерства оборони про збільшення видатків на захист країни, які зараз жваво обговорюються на рівні Кабміну. Друге питання – джерела додаткового ресурсу. І тут усе залежатиме від визначених потреб. Якщо уряд вирішить зупинитися на мінімально необхідних 0,5% ВВП, то джерелами будуть вже напрацьовані Мінфіном заходи – введення військового збору на певні операції – наприклад, купівлі/продажу автотранспортних засобів та ювелірних виробів. Йдеться і про авансові внески з податку на прибуток з автозаправних станцій – за прикладом того, що раніше зробили з “обмінниками”, – сказав він.

За словами Гетманцева, в цьому ж контексті слід сприймати введення військового збору для ФОПів.

“Фізичні особи – підприємці, платники єдиного податку першої та другої груп, наразі не сплачують військовий збір з мінімальної зарплати. Міністерство фінансів вважає, що така практика у війну неприйнятна. Це міністерство відповідальне за формування бюджету, і саме за ним першочергове право ініціювати зміни, спрямовані на збільшення доходної частини, а отже – забезпечення можливостей стабільно фінансувати ключові державні видатки. Концептуально з пропозицією Мінфіну про те, що військовий збір повинні сплачувати всі, складно сперечатися. Утім, ми уважно вивчимо всі його розрахунки, щоб зрозуміти, наскільки це допоможе поповнити бюджет і як позначиться на роботі малого підприємництва”, – зазначив Гетманцев.