Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Щонайменше 20 МВт систем накопичення енергії планує цьогоріч встановити МХП Еко Енерджи

У компанії МХП Еко Енерджи заявили про амбітні плани щодо інсталяції у 2024 році щонайменше 20 МВт СНЕ

Про це пише ExPro Consulting, передає Хронікерс.

За словами президента ПрАТ “МХП Еко Енерджи” Олександра Домбровського, холдинг МХП у 2024 році планує інсталювати щонайменше 20 МВт систем накопичення енергії в рамках свого індустріального кластеру.

Про це йшлося під час онлайн-заходу “Установки зберігання енергії в енергосистемі України. Стан та перспективи розвитку”, яку провів Глобальний договір ООН в Україні cпільно з ExPro в рамках Ukraine Energy Initiative.


Домбровський додав, що у рамках великого індустріального кластеру МХП нині вже працює 9 систем сонячної генерації різного розміру, частина з них працює з різними СНЕ.

МХП, як велика компанія, прагне досягти власної енергетичної незалежності та вуглецевої нейтральності. В холдингу працюють над тим аби точка генерації співпадала з точкою споживання в рамках власних індустріальних кластерів. Підприємство наразі опрацьовує оптимальні алгоритми залучення систем накопичення енергії разом із сонячними електростанціями на виробничих об’єктах.

За словами президента ПрАТ “МХП Еко Енерджи” Олександра Домбровського, в МХП переконані, що системи накопичення енергії стають обовʼязковим елементом з точки зору енергетичної безпеки країни.