Хронікерс

Гарячі українські новини

Мобілізовані вінничани повинні отримувати грошові виплати з міської казни, – петиція

Керівник БФ “Український Альянс” Микола Філонов зареєстрував електронну петицію до керівництва Вінниці та депутатського корпусу із закликом запровадити виплати мобілізованим містянам

Своє звернення засновник медіахолдингу “Новини Вінниці”та керівник Благодійного Фонду “Український Альянс” Микола Філонов опублікував у вигляді електронної петиції до Вінницької міської ради, передає Хронікерс.

“Вінниця – у десятці громад України за показниками бюджетних доходів. Водночас на жаль, у нашому місті відсутня практика матеріального стимулювання мобілізованих вінничан. На відміну від багатьох міських і навіть сільських територіальних громад України, які спромоглися знайти кошти на одноразову грошову допомогу мобілізованим громадянам. Така ситуація є ненормальною і потребує вирішення”, – йдеться в тексті звернення.

Микола Філонов закликав депутатів Вінницької міської ради і керівництво громади запровадити виділення бюджетних коштів для матеріального стимулювання вінничан, які пішли боронити Україну від ворога:

  • по 50 тис. грн – тим, хто добровільно підпише контракт із ЗСУ
  • по 30 тис. грн – мобілізованим мешканцям міста Вінниці.

“Підтримка ЗСУ і Сил Оборони є на даний час головним завданням як органів влади, так і місцевого самоврядування України”, – наголосив Філонов.

Він додав, що у разі, якщо вказана петиція набере 350 голосів, вона буде обов’язкова до розгляду вінницькими депутатами та керівництвом міськради.