Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Латвія вимагає заборонити експорт до ЄС російського зерна та замінити його українським

Латвія вимагає запровадження санкцій проти російського експорту зерна до країн Євросоюзу на загальноєвропейському рівні, оскільки вся така продукція може бути замінена українською

Про це заявив міністр сільського господарства Латвії Армандс Краузе у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із сільського господарства й рибальства, передає Хронікерс із посиланням на Укрінформ.

“Ми все ще просимо поширити на російське зерно та продовольчі товари європейські санкції. Латвія ухвалила національне законодавство, яке захищає нас від російського імпорту до Латвійської Республіки. Це не вражає транзит до третіх країн, у тому числі до інших країн ЄС. Але з минулого четверга наш парламент (Латвії, – ред.) ухвалив заборону на російське зерно та на імпорт продовольства в Латвійську Республіку”, – наголосив Армандс Краузе.

“Все, що імпортується з Росії, може імпортуватися з України. І таким чином ми підтримаємо Україну, а не допомагатиме Росії підгодовувати її машину війни”, – додав латвійський міністр.