Хронікерс

Гарячі українські новини

У МЗС закликали уряд Польщі відреагувати на недружні акції протестувальників на кордоні

Польщею прокотилася хвиля протестів з антиукраїнськими гаслами

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що МЗС України вважає неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі. Про це Ніколенко написав у фейсбуку, передає Хронікерс.

“Останніми прикладами стали особливо радикальні прояви – псування українського зерна на кордоні та вчорашня демонстрація фермерів у Вроцлаві із антиукраїнськими гаслами. Ці акції, на додаток до блокування польсько-українського кордону, не лише завдають численних збитків українській економіці, яка і так потерпає від російської агресії, але і порушують принципи українсько-польської солідарності. Українці платять своїми життями, аби польські та інші європейські міста жили в мирі. Це не має забуватися або сприйматися як належне”, – зазначив він.

Ніколенко підкреслив, що будь-які намагання радикальними або антиринковими заходами послабити економіку України лише підважуватимуть здатність стримувати агресію росії, створюватимуть додаткові загрози безпеці Польщі та її добробуту.

“Українська сторона завжди виступала за конструктивний підхід вирішення питань, пов’язаних із транзитом українських зернових та торгівлею. Очікуємо, що аналогічного підходу дотримуватиметься і влада Польщі, зокрема і в питаннях ефективного запобігання протиправним діям проти українських вантажів, належного реагування на риторику, яка завдає шкоди двостороннім відносинам”, – зазначив він.