Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Кривому Розі затримали херсонську колаборантку, яка вдавала переселенку і оформила соцвиплати

Служба безпеки викрила ще одну організаторку незаконного референдуму рф, який відбувся у період окупації правобережної Херсонщини

Під час фейкового плебісциту жінка входила до російського «виборчкому» у захопленому на той час селищі Веселе Каховського району. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

У супроводі озброєних загарбників зрадниця обходила приватні домоволодіння і закликала місцевих жителів «проголосувати за приєднання» регіону до рф.

Після звільнення громади колаборантка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу, де намагалась переховуватись від правосуддя. Крім того, перебуваючи у місті, фігурантка оформила документи на отримання соціальних виплат і житла.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю, встановили її місцеперебування і затримали. Колаборанткою виявилась мешканка Новокаховської міської громади. На початку повномасштабного вторгнення рф жінка підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі жінка під вартою. Їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.