Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Шуфрич отримав нову підозру через фінансування росгвардії у Криму

Народному депутату Нестору Шуфричу повідомлено про підозру у фінансуванні дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу

Про це інформує пресслужба ОГПУ, передає Хронікерс.

Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії “ОПЗЖ”. Йому інкримінують фінансування дій з метою насильницької зміни чи поваленні конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни меж території і державного кордону України (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний через підконтрольне підприємство та довірених осіб у 2013 році набув право власності на будинок та земельну ділянку у смт Сімеїз АР Крим.

Після окупації півострова військовими РФ народний депутат у змові з адвокатом та іншими довіреними особами забезпечив реєстрацію цієї нерухомості за законами РФ.

У 2016 році, з метою забезпечення охорони належного йому майна на тимчасово окупованому півострові, він організував укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – “ФГУП “Охрана” росгвардії по Республіці Крим”. При цьому залучив підконтрольного адвоката та інших громадян України.

Таким чином народний обранець організував передачу та перерахування росгвардії, яка бере участь у війні проти України, грошових коштів на загальну суму понад 648,7 тис. російських рублів за охорону майна.

Раніше цьому народному депутату вже було повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України). Наразі народний обранець перебуває під вартою.