Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

РФ розблокувала активи Північної Кореї, які були заморожені санкціями ООН

​Росія допомагає КНДР обходити санкції в обмін на зброю

Про це йдеться у повідомленні The New York Times, передає Хронікерс.

Джерела видання в американській розвідці зазначили, що Росія дозволила розблокувати $9 мільйонів із $30 мільйонів заморожених північнокорейських активів, що зберігаються у російському банку. Ці гроші КНДР збирається використати для придбання сирої нафти.

У розвідці стверджують, що північнокорейська підставна компанія відкрила рахунок в іншому російському банку – у невизнаній Південній Осетії. У виданні вважають, що це може свідчити про те, що Росія допомагає КНДР обійти санкції ООН.

Американські чиновники не можуть підтвердити деталей банківських домовленостей Москви з Пхеньяном. Але, за словами одного неназваного високопосадовця, ці домовленості “відповідають очікуванням США щодо того, чого Північна Корея вимагатиме від Росії в обмін на постачання зброї”.

На думку експертів, доступ до фінансових мереж є лише одним пунктом зі списку бажань Північної Кореї. За їхніми словами, КНДР найбільше хоче від Росії передової військової техніки, такої як супутникові технології та атомні підводні човни.