Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Держдума РФ ухвалила у II та III читанні закон про конфіскацію майна за фейки про російську армію

Держдума дозволила відбирати майно росіян за правду про війну з Україною

У третьому підсумковому читанні закон підтримали 377 депутатів Держдуми, “проти” ніхто не висловився, передає Хронікерс з посиланням на ВВС.

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін перед голосуванням заявив, що про проєкт можна говорити “юридичною мовою, але якщо взяти по суті”, то її сенс — захищати “солдат і країну” від “негідників та зрадників”. Він попросив депутатів документ підтримати, бо “очевидно, що він потрібний”. Виступали за мотивами від фракцій “Єдина Росія”, “Справедлива Росія”, ЛДПР та КПРФ заявили про підтримку ініціативи.

Законопроєкт, внесений до Держдуми минулого понеділка, різко розширює список злочинів, покарання за які передбачає конфіскацію грошей, цінностей та іншого майна. Тепер вилучити гроші, цінності та інше майно, отримані внаслідок скоєння злочинів, можна буде зокрема за “воєнні фейки” та заклики до “антидержавної” діяльності.

За саму діяльність, “спрямовану проти безпеки Російської Федерації”, вилучати зможуть гроші та інше майно, що використовуються або призначені для скоєння злочинів.

До такої діяльності Кримінальним кодексом належать, зокрема, диверсії, контрабанда, розголошення державної таємниці, участь у діяльності небажаної організації, отримання та дача хабара, невиконання наказу, дезертирство — загалом близько 30 видів злочинів.

Новий законопроєкт також передбачає можливість позбавляти держзвань та державних нагород за поширення “фейків” про армію та її “дискредитацію”, заклики до екстремізму, до запровадження санкцій, до “антидержавної діяльності”, за пропаганду та демонстрацію нацистської символіки, участь у діяльності небажаної організації, реабілітацію нацизму та ін.