Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Ситуація в енергосистемі: споживання на високому рівні, дефіцит не прогнозується

В Україні на вихідних зафіксували зниження рівня споживання електроенергії, зокрема, завдяки потеплінню. На початку тижня очікується зростання, проте дефіцит в енергосистемі не прогнозується

Про це повідомляє пресцентр “Укренерго”, передає Хронікерс.

Як зазначається, на вихідних споживання традиційно знижувалось. Додатково на рівень споживання впливало потепління. Вчора, 28 січня, добовий максимум споживання був зафіксований ввечері, близько 18:00. Він був на 3,3% нижчим, ніж у попередню неділю 21 січня.

Сьогодні станом на 9:00 рівень споживання перебуває на тому ж рівні, що й в цей же час в попередній робочий день 26 січня.

Загальний рівень споживання залишається високим. Крім того, сьогодні й завтра, у зв’язку з похолоданням, та початком робочого тижня прогнозується зростання рівня споживання.

“Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів”, – зазначили в “Укренерго”.

Протягом доби на теплових електростанціях в аварійний ремонт виводились 2 блоки. Один з них вже повернувся в роботу. Крім того, сьогодні планується включення в роботу ще 2 блоків.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 3 451 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 686 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Експорт сьогодні відсутній.

Пропускна здатність високовольтних мереж “Укренерго” достатня для покриття наявного попиту.

В Харківській області відновлено живлення понад 17 200 споживачів, які були знеструмлені через ракетні атаки ворога на минулому тижні.

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишається 346 населених пунктів.