Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Коригувальників російських обстрілів електропідстанцій Харкова та Слов’янська відправили за ґрати

До тюремного ув’язнення засуджені ще двоє коригувальників ворожого вогню по Харкову та Донеччині За наведенням цих зловмисників окупанти здійснювали ракетно-артилерійські удари по інфраструктурі прифронтових регіонів

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Насамперед мова йде про соціальні установи та місцеві енергооб’єкти, у тому числі електропідстанції. 

Обох ворожих поплічників затримали на території східних областей.

Серед них – інформатор, який передавав агресору розвіддані про геолокації та технічний стан енергогенеруючих підприємств Харкова. Він передавав розвідувальну інформацію «зв’язковому» посадовцю «народної міліції «днр», який перебуває на тимчасово захопленій території Донеччини.

Ще один злочинець направляв російській спецслужбі координати діючих об’єктів енергетичної інфраструктури Слов’янська. Крім того, він збирав відомості про місця тимчасового базування та переміщення Сил оборони на території міста.

Обидва зловмисники потрапили у поле зору агресора через прокремлівську «активність» в заборонених соцмережах «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, які використовували для комунікації з фсб. Також в одного з ворожих поплічників виявлено чернетку заяви, де він просив прийняти його до лав окупаційних угруповань росії.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив одному зі зловмисників 10 років тюрми, іншому – 8 років ув’язнення.