Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Зеленський обговорив з Шольцом посилення української ППО та підготовку угоди про безпекові гарантії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом

Посадовці обговорили посилення системи ППО України. Також були обговорені домовленості між Україною та Німеччиною щодо гарантій безпеки. Про це повідомляє Хронікерс із посиланням на телеграм-канал глави держави.

Зеленський подякував Шольцу за його особисті зусилля у підтримці України з боку ФРН, за збільшення оборонної допомоги нашій державі на 2024 рік до 8 млрд євро, а також рішення про передачу Україні шести гелікоптерів Sea King Mk41.

“Докладно обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема посилення української системи ППО, а також артилерії та бронетехніки”, – написав президент.

Також Шольц і Зеленський обговорили питання підготовки угоди між Україною та ФРН про безпекові гарантії та найближчі заходи двостороннього політичного діалогу.

“Приділили увагу питанням початку фактичного переговорного процесу щодо вступу України до ЄС. Відзначив важливу роль Німеччини в цьому та акцентував на необхідності подальшої підтримки України. Також обговорили питання забезпечення макрофінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу”, – додав Зеленський.