Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Комбінована атака на Київ: Збито майже 20 ракет, є жертви та руйнування

Вранці 23 січня ворог завдав комбінованого удару по столиці України. Є жертви та потерпілі

Про наслідки атаки станом на 9:30 розповіли в КМВА, передає Хронікерс.

За словами начальник МВА Сергія Попка, удар був комбінований, із застосуванням різного озброєння.

Спершу ворог запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району саратовської області. Ці ракети заходили на столицю двома хвилями.

Коли вони вже безпосередньо перебували в повітряному просторі Києва, ворог запустив по столиці балістичні ракети наземного базування. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено майже 20 повітряних цілей.

“Внаслідок цієї комбінованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування і потерпілі. Станом на 09:00 одна людина загинула та ще 14 поранені (більшість – із мінно-вибуховими травмами). Пораненим надається необхідна медична допомога”, – додав начальник КМВА.

Загалом, станом на 9:30 наслідки наступні:

У Святошинському районі міста рятувальники виявили частину ракети, яка потенційно ще може нести загрозу. Тому було прийнято рішення про евакуацію мешканців кількох навколишніх житлових будинків. На базі одного з дошкільних навчальних закладів району розгорнутий штаб. Рятувальники працюють над знешкодженням частини ракети.

Решта наслідків ракетного удару по районах:

В Святошинському районі зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів; квартири в багатоповерховому житловому будинку; пошкодження нежитлової забудови.

У Печерському – пошкодження нежитлової будівлі.

В Солом’янському – пошкодження житлового будинку.

У Дарницькому – падіння уламків на дах багатоповерхового житлового будинку (без подальшого горіння) та на територію дитячого садочку (без руйнувань та пожежі).

Інформація оновлюється та уточнюється. На місцях працюють оперативні служби.