Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Агітувала “голосувати за приєднання” до РФ: СБУ затримала ще одну колаборантку на Херсонщині

Правоохоронці викрили ще одну колаборантку, яка організовувала незаконний референдум Кремля під час окупації правобережжя Херсонщини

Зрадницею виявилась мешканка села Дудчани Бериславського району. Після окупації громади вона добровільно вступила до місцевого «виборчкому» рашистів. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Перебуваючи у лавах псевдоустанови, жінка агітувала односельчан «проголосувати за приєднання» регіону до складу росії. Для збору підписів вона брала з собою рашистські бюлетені та обходила двори у супроводі озброєних загарбників. У разі відмови брати участь у псевдореферендумі, людям погрожували ув’язненням та конфіскацією майна.

Крім того, під час проведення фейкового плебісциту колаборантка брала участь в агітаційно-масових заходах, де вихваляли злочинну діяльність гауляйтера Сальдо.

За співпрацю з окупантами їхня поплічниця отримала одноразову «винагороду» в 50 тисяч російських рублів та «привілей» щодо вільного пересування місцевістю.

Співробітники СБУ розшукали зловмисницю і затримали її у ході стабілізаційних заходів на деокупованій території Херсонщини.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.