Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Споживання електроенергії залишається на високому рівні: дефіциту не прогнозують, – Укренерго

Станом на ранок 22 січня споживання електроенергії залишається на високому рівні. Завдяки потеплінню дефіцит електроенергії не прогнозується

Про це повідомляє пресцентр “Укренерго”, передає Хронікерс.

Як зазначається, сьогодні, станом на 9:10 споживання електроенергії перевищує відповідний показник п’ятниці 19 січня на 3,9%. Але протягом дня Диспетчерський центр “Укренерго” не прогнозує виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі.

Це пов’язано з потеплінням, яке протягом дня прогнозується по всій території України.

“Але загальний рівень споживання залишається високим, що є характерним для зимового сезону. В цей час ощадливе споживання допомагає енергетикам забезпечувати стабільне енергоживлення країни.

Споживайте електроенергію раціонально! Не вмикайте одночасно потужні електроприлади одночасно з 9:00 до 19:00 та вимикайте обігрівачі та кондиціонери, якщо температура в приміщенні вже комфортна”, – зазначають у компанії.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

Протягом дня за графіком будуть включені в роботу 3 блоки теплових електростанцій.

Імпорт електроенергії здійснюється з Польщі, Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг імпорту складає 6 595 МВт*год з максимальною потужністю в години вечірнього максимуму до 710 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Експорт сьогодні не здійснюється.

Пропускна здатність високовольтних мереж “Укренерго” – достатня для покриття наявного попиту.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Запорізькій та Чернігівській областях. Тривають відновлювальні роботи.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 373 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Сумській областях. Через бойові дії знеструмлювалось понад 14 тисяч споживачів в Дніпропетровській області, наразі електроживлення відновлено в повному обсязі.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.