Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

1500 євро з автобуса: на Закарпатті митники вимагали “данину” з перевізників (ФОТО)

Правоохоронці ліквідувалт масштабну корупційну схему на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці. «На гарячому» затримали 5-х посадовців пункту пропуску «Чоп-Захонь», які обклали «даниною» водіїв міжнародних перевезень

З кожного автобуса фігуранти вимагали до 1,5 тисячі євро. За цю суму чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

За одну зміну посадовці «пропускали» через схему до 50 автобусів. У разі відмови платити хабарі, посадовці погрожували затримкою формальних процедур та арештом вантажу з подальшою його конфіскацією.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів вимагання грошей з перевізників.

Під час обшуків за адресами проживання і на території митного посту виявили великі суми готівки та документи, які свідчать про незаконну діяльність.

П’ятьом затриманим митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою вчинене організованою групою), ще двом фігурантам – за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.