Хронікерс

Гарячі українські новини

Відбирав в українців їжу та майно, воюючи проти ЗСУ у складі “ДНР”: Судитимуть жителя Макіївки

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо громадянина України, жителя Макіївки, обвинуваченого у державній зраді та у добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України

Про це інформує Хронікерс із посиланням на пресслужбу прокуратури Тернопільщини.

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець Донеччини, свідомо вирішив взяти участь у бойових діях на боці ворога. Він добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування терористичної організації “Донецька народна республіка” та був забезпечений форменим одягом з символікою “Z” і вогнепальною зброєю.

Перебуваючи у с. Князе-Григорівка Херсонської області, підозрюваний чергував на створеному ворогом блокпості при виїзді з окупованого населеного пункту на трасі Херсон-Запоріжжя, перевіряючи документи. З метою забезпечення належного функціонування незаконного збройного формування, він відбирав у людей, які проїжджали через блокпост, харчові продукти та інше майно.

Після ротації особового складу ворожих військ підозрюваного було передислоковано на територію Донецької області. У лютому 2023 року у складі підрозділу “ДНР” він брав участь в бойових діях проти Збройних Сил України поблизу м. Авдіївка, c. Водяне та с. Опитне Донецької області.