Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Керівництво Міноборони зміцнило позиції. Реформи триватимуть

Міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Джеймсом Остіном

“Поінформував колегу про вмілі дії українських військових, які дозволили збити російський літак А-50 над Азовським морем”, – зазначив Рустем Умеров у Телеграм.

Співрозмовники обговорили поточну ситуацію на фронті, посилення фортифікацій, надання додаткових засобів протиповітряної оборони та забезпечення здатності Повітряних Сил.

“Готуємось до відбиття нових атак”, – резюмував міністр оборони України.

Формально, у стрічці новин дана інформація виглядає як рядове повідомлення. Але фактично значення її є значно більшим.

Згадаємо про те, що після оголошення новим керівництвом Міноборони тотальної війни корупції у військовому відомстві, передусім, у сфері держзамовлень, у ЗМІ відкрився новий інформаційний фронт.

У чому тільки не звинувачували ініціаторів реформ, які вирішили поламати корупційні схеми часів “яйцягейту” – і в бажанні розставити «своїх» людей, і у відході від “стандартів НАТО”.

Зрозуміло, що за всім цим стирчали вуха колишніх постачальників, які заробляли на недоброчесних поставках мільярди гривень.

Однак, схоже, що у цій історії поставлена крапка.

Розмова з міністром оборони США – це більше, ніж обмін враженнями та розвідувальними даними.

Це – офіційне схвалення по лінії Пентагону того курсу на реформування всієї системи постачання ЗСУ, яке ініціювало нове керівництво МО, а також структурних змін, які проведені у рамках реалізації цього курсу.

І це – успіх не лише Міноборони, а й всієї української влади, яка наразі намагається довести західному істеблішменту, що скорочення підтримки України боляче вдарить по самому Заходу, адже РФ на досягнутому не зупиниться.

Тож така розмова – добрий сигнал усім, хто підтримує нашу країну.