Хронікерс

Гарячі українські новини

Полюють на оборонні підприємства: Росіяни змінили акцент у нанесенні ракетних ударів

Росіяни не б’ють по енергетичним об’єктам в Україні, але уважно стежать за їхнім станом

Представник ГУР МО Вадим Скібіцькій заявив, що на даний час окупанти зосереджені під час повітряних атак на військові об’єкти, а за енергетикою уважно стежать, передає Хронікерс з посиланням на РБК-Україна.

“На сьогоднішній день основні зусилля росії зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об’єктів. Це насамперед об’єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту. Наскільки точними є ці удари? Ті цілі, які ставить перед собою рф, вона не досягає. Ті ж “Кинжали” є дуже неточними. І, на жаль, від них страждає здебільшого саме цивільне населення”, – сказав він.

Скібіцький додав, що той факт, що росіяни не наносять удари по енергетичним об’єктам, зовсім не означає, що рф не слідкує за станом української енергетики. 

“Воєнна розвідка чітко знає, що вони провели аналіз для нанесення ударів по нашим енергетичним об’єктам в 2022-2023 році. Росіяни визначили найбільш критичні об’єкти, які можуть бути уражені саме ракетним озброєнням, а також безпілотними літальними апаратами. Противник продовжує регулярно здійснювати космічну зйомку наших енергетичних об’єктів для того, щоб за можливості і якщо це буде їм необхідно, наносити такі удари. Тому загроза нашій енергетичній системі зберігається”, – сказав представник ГУР.